Turtips til vennegjengen

De beste turopplevelsene er de vi deler med andre. Den gode praten kommer lettere i naturen og felles opplevelser binder oss også sammen. Gode beskrivelser i Ti på Topp-appen gjør at terskelen senkes og at turen faktisk blir noe av. Etterhvert kan dere kanskje sette et høyere turmål?


Turtips til vennegjengen

For mange er de beste turopplevelsene de en deler med andre. Den gode praten, felles opplevelser og den sosiale støtten i turgjengen, er gjerne det som får en til å velge skogen fremfor sofaen. Kanskje kan dere også
invitere med en som trenger litt ekstra hjelp til å komme seg ut på tur? 


Tips nummer én

Tilpass både tempo og valg av turmål slik at alle i gruppen får en god turopplevelse. Velg gjerne en fast turdag for de regelmessige hverdagsturene, forutsigbarhet gjør det enklere å sette av tid i en travel hverdag. Kanskje kan man også sette et mål for sesongen, et turmål som gir en noe å strekke seg etter?


#1 - Få alle med

Tilpass både tempo og valg av turmål slik at alle i gruppen får en god turopplevelse. Husk gode sko og selv på korte turer kan det være lurt å ha med varmt og vindtett tøy Drømmer du om 71 grader nord er dagsturer med venner en god læringsarena. 


Tips nummer to

Sett av tid til å dyrke det sosiale samværet! Dyrk den gode praten underveis og ta dere tid til en rast. Et turbilde, som minner en om de gode opplevelsene, kan være gull verdt når sofaen lokker i hverdagen. Opprett gjerne en lukket gruppe i sosiale medier hvor en kan planlegge turer og dele fine turbilder. 

#2 - Instaøyeblikk

Turen må selvsagt dokumenteres. Et fint bilde eller en snap kan også inspirere flere til å bli med neste gang. Kanskje kjenner dere noen som kunne trenge å komme seg ut på tur? 

Tips nummer tre

Skap felles opplevelser og minner for livet! Overnatte under åpne himmel, i hengekøyecamp, ta en dukkert i en bekk eller i et stille vann, arranger "4 stjerners middag - friluftsadition" - det er bare fantasien som setter grenser! For de som drømmer om å ta friluftslivet et steg videre fra korte dagsturer, er turer med "fjellvante" venner en god læringsarena. 


#3 - Skap minner

Skap minner for livet, det er bare fantasien som setter grenser! Overnatt under åpen himmel eller i hengekøyecamp, ta en dukkert i en bekk eller i et stille vann og kos dere med deilig mat tilberedt ute i naturen.


Tips nummer fire

Planlegg turene samme. Selv på korte turer i nærmiljøet kan det være lurt å ta sikkerheten på alvor. Hvem har med førstehjelpsskrin?  Alle trenger ikke ha alt med, men lurt å avtale på forhånd. Kjenner alle i turfølge til dine allergier eller andre relevante opplysninger om helsen din? Er alle kjent i området om noe skulle skje? Norsk Luftambulanse har en egen applikasjon som til en hver tid viser koordinatene til der du er, last den (eller andre tilsvarende app'er) ned på forhånd. 


Kontakt


Norges Bedriftsidrettsforbund

Besøksadresse: Sognsveien 75 A 1
0840 Oslo
Adresse: PB 5000, Ullevål Stadion 0840 Oslo
Org.nummer: 958 561 903

+47 21 02 90 00

forbund@bedriftsidretten.no

Kontakt


Norges Bedriftsidrettsforbund

Besøksadresse: Sognsveien 75 A 1
0840 Oslo
Adresse: PB 5000, Ullevål Stadion 0840 Oslo
Org.nummer: 958 561 903

+47 21 02 90 00

forbund@bedriftsidretten.no