Ti på Topp for bedrifter

Ønsker din virksomhet å bidra til med noe positivt for de ansatte i en krevende tid?
Skape samhold og engasjement tross krevende smittevernsrutiner og hyppig bruk av hjemmekontor?
Hva med en aktivitetskampanje som får de ansatte opp av godstolen og ut i naturen? 


Ti på Topp for bedrifter

Selv en kort tur i naturen senker stresshormonene i kroppen. Legg til rette for aktivitet og gode opplevelser med kolleger. Få sjefen til å betale for Ti på Topp!  


Sosial støtte fra venner og kolleger er viktig for å etablere gode vaner. Med variasjon i lengde og vanskelighetsgrad kan de aller fleste klare målet om minimum 7 ulike turer. Naturopplevelser med kolleger gir energi, samhold og gode opplevelser. 


Hva er Ti på Topp?

Som deltaker i kampanjen får du spennende turtips i ditt nærmiljø. Turene finner du i vår egen Ti på Topp-app, hvor de godt beskrevet gjennom både tekst og elektronisk kart. Hvis du vil kan du registrere turene dine, og være med i en uhøytidelig tevling med venner, kollegaer eller andre turinteresserte  der du bor. Alle som fullfører minimum 7ulike får premie (5 for dem under 12 og over 70), og det finnes mange andre spennende kåringer og konkurranser.Hvorfor skal din bedrift delta
på 
Ti på Topp?


- Å bruke tid i naturen reduserer stress. Dette er nå dokumentert gjennom en ny studie.  

- Sosial støtte fra venner, familie og kollegaer er en viktig faktor for gode aktivitetsvaner. 

- En vennskapelig konkurranse på arbeidsplassen, hvor alle kan delta, er et tiltak som bidra med positivt engasjement –   og bli en hyggelig snakkis. Hvorfor delta med bedriften 
på Ti på Topp?


- Tid i naturen reduserer stress og gir mer fornøyde ansatte. 

- Sosial støtte fra kolleger, familie og venner er viktig for gode aktivitetsvaner. 

- En uhøytidelig konkurranse hvor alle kan delta er et tiltak som bidra med positivt engasjement.


Tips nummer én

Meld på virksomheten og oppfordre de ansatte til å dele inn i lag eller turgrupper. Betal gjerne hele eller deler av deltakeravgiften for de ansatte, så fjernes økonomiske barrierer for deltakelse. 


#1 - Fellesturer

Arranger noen av turene som fellesturer. Allier deg med ildsjeler fra ulike avdelinger som kan motivere alle til å bli med. "Løft" alle opp og la dem kjenne på mestring. 


Tips nummer to

Sørg for at ledelsen i virksomheten deltar, gjerne på eget lag. En skal aldri undervurdere eksemplets makt. Utfordre gjerne andre lag til en vennskapelig konkurranse om hvilke lag som når 7 turer i gjennomsnitt i løpet av sesongen. Noen små premier og «belønninger» skaper motivasjon og oppmerksomhet om kampanjen.  


#2 - Motiverende konkurranser

De ansatte kan også deles inn i lag og delta på fritiden med familie eller venner. Utfordre hverandre til en vennskapelig konkurranse om hvem som når 7 turer i gjennomsnitt i løpet av sesongen. Gjerne med noen små premier og «belønninger» som inspirerer.  


Tips nummer tre

Identifiserer gjerne ildsjeler blant de ansatte, som er villig til å gjøre en ekstra innsats for å motivere andre. «løft dem opp» og la ildsjelene føle at de gjøre en forskjell for sine kollegaer.

#3 - Få med ledelsen 

Ikke glem å få med ledelsen! Utfordre gjerne en konkurrent eller avdeling innenfor samme bedrift. Dette kan styrke samholdet ytterligere og motivere til mer aktivitet.  

Tips nummer fire

Arranger noen fellesturer, så fort det er smittvernsfaglig forsvarlig. Det kan også være lurt å tilrettelegge for noen turgrupper som kan være en ekstra støtte for dem som trenger det mest. Bruk det som et sosialt tiltak og det vil kunne ha stor effekt på det psykososiale arbeidsmiljøet.  


Tips nummer fem

Utfordre en nabobedrift eller virksomhet innenfor samme konsern. Dette kan styrke samholdet ytterliggere og motivere til mer aktivitet.

Meld deg på
Ti på Topp
der du bor

Meld deg på Ti på Topp der du bor

Kontakt

Kontakt


Norges Bedriftsidrettsforbund

Besøksadresse: Sognsveien 75 A 1
0840 Oslo
Adresse: PB 5000, Ullevål Stadion 0840 Oslo
Org.nummer: 958 561 903

+47 21 02 90 00

forbund@bedriftsidretten.no